Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πτεροδάκτυλος-το ιπτάμενο ερπετό


Share




Pterodactylus BW
αναπαράσταση πτεροδάκτυλου
Ο πτεροδάκτυλος ήταν το πρώτο ιπτάμενο ερπετό που αναγνωρίστηκε.Ήταν ένα είδος πτερόσαυρου που έζησε κατά την Ιουρασσική περίοδο.Την ονομασία του την οφείλει στο μακρύ δάχτυλο κατά μήκος της μισής φτερούγας του.Ήταν σαρκοβόρο και πιθανολογείται ότι τρεφόταν μάλλον με ψάρια.

Χαρακτηριστικά
Ο πτεροδάκτυλος ήταν γενικά ένας μικρός πτερόσαυρος και το άνοιγμα των φτερών ενός ενηλίκου κυμαινόταν από 50 εκατοστά μέχρι 2,5 μέτρα.

Οι 'φτερούγες' του αποτελούνταν από δέρμα και μια μυώδη μεμβράνη που στηριζόταν στο επιμηκυμένο δάχτυλο,όπως περίπου τα φτερά της νυχτερίδας.

Στο κεφάλι του είχε ένα οστέϊνο λοφίο και ήταν καλυμένος από αδύναμες τρίχες οι οποίες στην περιοχή του αυχένα ήταν πιο μακρυές σαν χαίτη.

απολίθωμα πτεροδάκτυλου
Απολιθώματα
Τα περισσότερα απολιθώματα πτεροδάκτυλου βρέθηκαν στη Βαυαρία της Γερμανίας ,ενώ μερικά άλλα έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.




Share

1 σχόλιο:

  1. Games like Roulette, Slots, Blackjack & Video Poker
    It is possible to play the best Roulette online by visiting our jeetwin site 바카라사이트 for free planet win 365 or a cash bonus for our most trusted online casinos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή